Walworth Town Hall

London

Avanti Architects were appointed as architects after winning the design competition for the regeneration of the Walworth Town Hall and Newington Green library. The two much loved buildings were built in 1865 and 1892 respectively and are grade II listed. They were subject to an intense fire in 2013 which damaged a large part of the fabric and interiors. The project brings these buildings together to create a single new state-of-the-art civic centre.

A COMMUNITY HUB FOR WALWORTH

Avanti’s design creates a vibrant new community hub accessed from the new Walworth Square. The design combines sensitive restoration with new contemporary spaces including a triple-height heart space linking to the diverse community facilities which include library, gallery and archive research.

A CREATIVE APPROACH TO LISTED BUILDING REGENERATION

Our approach demonstrates a creative approach to regenerating historic buildings, combining sensitive restoration with the re-imagination of under-used spaces to create strikingly contemporary new spaces within the ensemble.

 


TAGS

Adaptive Re-use, Conservation & Regeneration, Culture, Exhibitions, Feed, Libraries, London – UK, Mixed Use, Museums & Galleries, Pre 1900, Refurbishment,

Competition winning regeneration of a listed historic building


Location London, UK

Area 5000m²

Status Design

more in \ Conservation & Regeneration