Kilburn Square

London

Avanti Architects has been commissioned by a firm of retail portfolio holders to regenerate and redevelop a 1960s shopping precinct in Kilburn in north London. The site lies along Kilburn High Road and connects this busy artery with quieter residential areas which are gathered around a medium sized landscaped urban square to the west of site. The brief called for regeneration of the existing retail units, creation of additional retail floor area, improvement and reconfiguration of an existing semi-open day market, substantial improvements to the public realm the refurbishment of existing residential units and creation of 14 new quality apartments.


TAGS

Design, Kilburn Square, London – UK, Mixed Use, New Build, Residential, UK, Urban Housing, Work,

Regeneration of shopping precinct


Location London, UK

Area 4,100m²

Status Design

RELATED