Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/avantiar/public_html/wp-content/themes/avanti/single-now_news.php on line 34

Design Competition win at Torbay

30 June 2013

Avanti Architects won the design competition to design a new five-storey tower block and main hospital entrance for Torbay Hospital.

South Devon Healthcare NHS Foundation Trust held an architectural competition to achieve the best possible solution for what seems a simple brief but which is a very complex project because of the severe constraints imposed by the site.

The Trust issued the competing teams with a brief and a proposed development strategy, both of which were challenged by our competition winning solution.

Our design brings the main entrance down one level to create suitable gradients and to minimise the walk for the predominantly elderly frail community that use the hospital.

Our design recognized the importance of the scheme as a facilitator for the series of future developments envisaged by the Trust by providing ‘shell’ space sized to accommodate the Emergency Department.


TAGS

Home_feed, News, NOW, Torbay Hospital, Work,